Albin og Luna og det mystiske speilet

Barnebok om det å være annerledes. Boken er delt i to. Første del er fortellingen om Albin og Luna på sykehuset. Begge er født med leppe-, kjeve- og ganespalte og skal opereres. Andre del inneholder faglig informasjon om spalte, skrevet for barn. Vi får vite hva en spalte er, hvorfor den oppstår, og behandlingen av den.

For bestilling send en e-post til bksnettbutikk@statped.no

Hente Joel

«I barnehagen er det lett å se hvilke voksne som skal hente hvilket barn. Det vises på utsiden. Det går ikke an å se utenpå at Joel er barnet til mamma Monica og pappa Ove, men det skjønner man likevel.»Boken følger barnets resonnement omkring emnet adopsjon, og teksten suppleres av spenstige og detaljrike illustrasjoner. Forfatter og illustratør Emma Adbåge har klart å lage en bildebok som forener kunstnerisk kvalitet og oppfinnsomhet, med formidlingen av det tidsaktuelle og viktige emnet adopsjon.

Forfatter: Emma Adbåge

Oversatt fra svensk av: Ragnfrid Trohaug

Forlag: Mangschou, 2006

ISBN-10: 82-91948-39-9

Målgruppe: 4-8 år

Hjertebarnet

I et fremmed land blir det født en liten pike, hvis foreldre dessverre ikke kan beholde henne, fordi de er meget fattige. Men på den andre siden av jorden bor det en mann og en kvinne, hvis høyeste ønske er å få et barn, ”Hjertebarnet.” Boken beskriver de nye foreldrenes forberedelser, forventninger og glede i forbindelse med reisen til og møtet med det lille barnet. På en poetisk og eventyraktig måte forteller forfatteren, hvor elsket et adoptert barn er – både av sine biologiske foreldre og adoptivforeldrene.

Forfattere: Dan og Lotta Höjer Dansk tekst

ISBN 87-5532928-4 GB-forlagene A/S, København

Kan dessverre ikke bestilles lenger og finnes heller ikke på biblioteket.

Kengulammet

Dette er fortellingen om det lille lammet som er helt alene i den villeste villmarken før han blir funnet av en kenguru. Han skjønner snart at han er annerledes enn de andre kenguruene, og prøver i fortvilelse å tilpasse seg. Men det blir ikke helt som han hadde tenkt…

Kengulammet er en enkel og vakker fortelling om noen av de store spørsmålene i livet, både for store og små. Boka er illustrert med sjarmerende malerier som skildrer fortellingen levende. En fin bok for barn fra 3-7 år.

Forfatter: Diana Kimpton

Utgivelsesår: 2006, ISBN 10: 8252049354, ISBN 13: 9788252049350

Språk: Bokmål

 

En mamma og pappa til Gabriel

Gabriel bor sammen med mamma og pappa, Hannah og Knut, men slik har det ikke alltid vært. En gang bodde han i et land langt, langt borte og hadde ingen mamma og pappa, og Hannah og Knut bodde i Norge og ønsket seg så veldig et barn, men kunne ikke få. Så dette er historien om hvordan Gabriel kom til Norge. En mamma og pappa til Gabriel er en bok familiene kan hygge seg med, en forklaringsbok til barnehager, helsestasjoner og bibliotek. En bok som formidler all den varme og trygghet man måtte ønske seg, skrevet med innsikt, erfaring og kjærlighet til det ene barnet – og alle andre.

Passer for barn fra 4 år.

Cathrine Bakke Bolin Norsk, bokmål

ISBN: 978-82-05-35391-6

 

Kinesiske folkeeventyr

I Kinesiske folkeeventyr finner du et variert og godt utvalg fortellinger fra Kinas rike eventyrtradisjon og boken vil være en døråpner inn mot den kinesiske kulturverdenen. Samlet og oversatt av Feng Xian Lin og Jan Erik Willgohs

ISBN 82-996581-0-1

FENG XIAN LIN forlag, 2006

Kinesiske folkeeventyr 2

Oppfølger av Kinesiske folkeeventyr 1. Her er det ingen lånte eller oversatte tekster. Alle eventyrene er hentet fra Feng Xian sin egen hukommelse slik hun fikk dem fortalt i sin barndom og så skrevet ned som originaltekst.

Forfattere: Feng Xian Lin og Jan Erik Willgohs

ISBN: 978-82996581-2-6

FENG XIAN LIN forlag, 2010

Made in China

Lærerik og morsom bok om Kina og kinesisk kultur. Gåte: ”Hva ble laget i Kina for 2000 år siden og er fortsatt i bruk i dag?” Fly gjennom Kina med papirsommerfuglen. Hjelp den å løse gåten og fly hjem på dragens rygg. Underveis møter du en kinesisk karpe, to steinløver og tre kloke apekatter. Og du besøker Den forbudte by, Den kinesiske muren og byen Xi’an. Blant annet.

Forfatter: Deborah Nash

Kategori: Barn & ungdom, Faktabøker

Avenir Forlag, 2004

ISBN: 82-494-0053-4

Min søster Nina er født i Kina

Boken handler om en familie som henter lillesøster i Kina, og lærer oss mye om landet underveis. For barn forteller boken noe om hvordan det er å få en lillesøster som ser helt annerledes ut en deg selv. De voksne finner dessuten stoff som beskriver hele prosessen man må gjennom i forbindelse med en utenlands adopsjon. En del av fortellingen og mange av observasjonene er lagt i storebrorens munn. Det fungerer godt og levendegjør beskrivelsen for barna.

Forfatter: Liv Wiborg Karlsen

ISBN 82-7886-062-9

Libretto forlag, 2000

Nora får en pappa

Noras mamma har fått kjæreste og skal gifte seg med Steinar. Mamma og Nora gleder seg og forbereder bryllup. Men noen tror at Nora skal holde tale for mamma! Hun vil jo gjerne at mamma skal bli glad, men å lage tale er kjempeskummelt og fryktelig vanskelig. Nora får hjelp av Steinar – og hele bandet hans. Det blir vielse, det blir adopsjon med vri, det blir tale – det blir alt som kan fordype leserens smilehull, og kanskje trykke litt på tårekjertlene hos de voksne som vil lese boka høyt for de yngste … Oppfølgeren til boka Ønskejenta.

Forfatter: Bodil Vidnes-Kopperud

DAMM, 2007

ISBN-10: 82-04-13242-5

ISBN-13: 978-82-04-13242-0

Ole blir storebror

Noen familier velger å adoptere barn. Hver familie har sin unike opplevelse av å få barn på denne måten og det er store variasjoner fra land til land. Alle familier som adopterer må igjennom en del ting på forhånd etter krav fra offentlige myndigheter. Dette er en historie om hvordan en familie opplevde denne ventetiden, gleder og sorger fram mot møtet med det nye barnet.

Forfatter: Trude Ebbesen

REX forlag, 2001

ISBN: 82-7388-741-3

Tina – ei indisk prinsesse

Dette er boken om fire år gamle Tina. Hun er født i India, men adoptert til Norge. Her bor hun med storebroren Petter, mamma og pappa. Tina liker å holde på med mange ting – og hun lurer ofte på hvor hun kommer fra. I boken møter vi Tina i forskjellige situasjoner i hverdagen, og får høre om hennes undring i forhold til eget opphav. Dette er en viktig bok om adopsjon og identitet og passer godt som høytlesningsbok for barn i alderen 5 – 8 år. Fargeillustrasjoner ved Mariann Vading Hartveit og Toril Karin Solheim.

Forfatter: Toril Karin Solheim

ISBN 82-997054-6-0

40 sider – 13,5 x 21 cm.- kr. 179,- (innbundet)

www.kristians1.net

Verdens fineste bjørnunger

Vakker bok om foreldrekjærlighet, søskenkjærlighet og litt sjalusi… Bjørnemor og Bjørnefar hadde tre vakre bjørnunger, de fineste bjørnungene i hele verden. Det fortalte de dem hver kveld når de skulle legge seg. Men en dag begynte en av de små å lure, kanskje bjørnemor og bjørnefar var gladere i de to andre enn ham… og så begynte den andre og den tredje og lure også. Hvordan kan det ha seg at vi er like fine, og like høyt elsket alle tre.

Forfatter: Sam McBratney, Anita Jeram

Oversetter: Kjersti Scheen m.fl.

Forlag: Gyldendal, 2004

Språk:Norsk

ISBN/EAN: 9788252567793

Alder: Barn 3–5

 

Ønskejenta

Om å føle seg elsket – uansett: I Ønskejenta møter vi Nora og adoptivmoren hennes. Det beste Nora vet, er å høre historien om hvordan mamma fant henne og de to ble en familie. Mamma forteller om da hun hentet Nora i Kina. Datteren kjenner historien godt, og fyller ut morens beretning. Sammen utgjør de nærmest én fortellerstemme som er var og sterk samtidig. Historien handler om det å føle seg velkommen, ønsket og elsket – uansett, og den lar oss forstå at båndet mellom mor og datter overskrider det biologiske.

Bodil Vidnes-Kopperud Norsk 2007, bokmål

ISBN-10: 82-04-13241-7

ISBN-13: 978-82-04-13241-3