Jeg er dypt takknemlig for å ha fått lov til å være en del av staben til InorAdopt i over tretten år, de siste syv årene som daglig leder.

 

Jeg har mange ganger tenkt for meg selv at dette må være den mest overveldende, meningsfulle, alvorstunge og fantastiske jobben i hele kongeriket! Årene i InorAdopt har vært praktfulle, og jeg er virkelig stolt av organisasjonen vår og det viktige arbeidet som utføres. Ordet takknemlig blir mye brukt, men det er det jeg er.

 

Tusen takk til mine flotte kollegaer, unike familier og adopsjonsvenner i inn- og utlandet. Hvert eneste barn på denne jord fortjener å bli elsket og ivaretatt, og å få være del av en familie!

 

Jeg er først og fremst stolt og takknemlig over å ha fått følge nesten 400 barn som har fått familie i Norge, og disse barna fyller en stor plass i hjertet mitt. Det er et privilegium å ha blitt kjent med dem og familiene deres, å se dem vokse og blomstre.

 

Jeg er også stolt og takknemlig for at jeg har fått være med på å påvirke og bidra til at arbeidet for adopterte og deres familier har vært i positiv utvikling de senere årene. En adopsjon skal alltid være til barnets beste, og det er viktig å se dette i et helhetlig livsløps-perspektiv. Adopterte, deres familier og nettverk fortjener en god oppfølging også etter at adopsjonen er gjennomført.

 

Jeg har møtt fantastiske mennesker, samarbeidspartnere og myndigheter i inn -og utlandet, utenlandske medarbeidere, ildsjeler i andre adopsjonsorganisasjoner og interessegrupper for adopterte, fagpersoner og adoptivforeldre i prosess som alle har påvirket livet mitt.

For det er jeg takknemlig.

 

Fra 1. januar starter jeg opp et overnattingstilbud med skjulte rom og hemmelige gåter, midt i Lillesand sentrum. Mysteriehus.no blir et unikt tilbud hvor venner, familie eller kollegaer i løpet av døgn skal løse et mysterie forankret i trolldomsprosessene i Agder på 1600-tallet (!).  

 

Det blir altså store endringer for min egen del, og jeg vet allerede nå at jeg kommer til å savne å være en del av InorAdopt og det globale adopsjonsfellesskapet.  Men arbeidet til organisasjonen er i gode hender, jeg vet at ny daglig leder Martijn van Rooij, mine dyktige kollegaer og vårt dedikerte styre vil fortsette å arbeide for at adopsjon skal være en mulighet for barn til å vokse opp en trygg og kjærlig familie.

 

Jeg vil fortsette å glede meg over fremtidige «hjertelige øyeblikk» når nye familier skapes. Tusen takk for reisen jeg har fått være en del av. Alt godt videre!

 

Vennlig hilsen Anita Frydenlund Austdal

Avtroppende daglig leder