Har du adoptert, eller tenker du på å adoptere?


Adopsjonspodden gir nyttige tips og gode råd til hvordan du kan navigere i rollen som adopsjonsforelder, samt kloke refleksjoner rundt temaet adopsjon.

Adopsjonsforeldrene Ingrid Magnussen og Turid Fjeld Olsen har tatt på seg rollen som programledere og loser lytterne gjennom tre lyttverdige episoder som er nyttige uansett hvor man måtte være i prosessen med å adoptere. De snakker med psykolog og spesialist innen barne- og familieterapi Hedvig Montgomery om ulike adopsjonsrelaterte tema. Underveis deler de noen av sine personlige erfaringer fra adopsjonsprosessen og livet med adopterte barn.

Podcasten kan være nyttig lytting for alle foreldre, men spesielt dem som tenker på å adoptere, eller har adoptert, og fokuset er på utenlandsadopsjon.

Du kan enten lytte til episodene her eller lete dem opp i din podcastspiller.

Podcasten er laget av Verdens barns lokalavdeling Oslo nord/øst med støtte fra BufDir (Barne- og familiedirektoratet).

EPISODE 1:
Ventetiden. Hvordan er det å vente på et adoptert barn man ikke vet når kommer? Hvordan takle følelsene man selv og partneren har? Hvordan er det å møte sitt barn for første gang når det ikke er en baby? Med Hedvig Montgomery, Ingrid Magnussen og Turid Fjeld Olsen.

EPISODE 2:
Å få et adoptert barn. Hvordan knytter man bånd med et adoptert barn? Hvordan skal man kommunisere med et barn som forstår og kanskje snakker et annet språk? Hvordan blir man egentlig en familie?
Med Hedvig Montgomery, Ingrid Magnussen og Turid Fjeld Olsen.

EPISODE 3:
Identitet og adopsjon. Hvordan kan man hjelpe et adoptert barn med å skape sin egen identitet? Hvordan kan man ruste det til å møte utfordringer som kan komme med det å ha en annen bakgrunn enn mange andre barn?
Med Hedvig Montgomery, Ingrid Magnussen og Turid Fjeld Olsen.