Psykologspesialist Christin Weiss holdt 18. oktober et viktig foredrag om traumebevisst omsorg for Viken lokalavdeling i Adopsjonsforum. Nå ligger foredraget tilgjengelig på video.

Christin Weiss er psykologspesialist, med god kjennskap til spesialisthelsetjenesten for barn og unge. Weiss har fartstid i BUP fra 2012 og fra Østbytunet – senter for behandling og fagutvikling – siden 2019 (NKS Viken Midt). Østbytunet er en døgninstitusjon for barn og unge innen psykisk helsevern, som siden 2015 har arbeidet med å oversette nyere kunnskap om utviklingstraumatisering til praksisendring ved institusjonen og den tilhørende skolen gjennom prosjektet «Fra ALARM til ro». Arbeidet med dette har ført til flere positive endringer for barna (og de voksne) ved institusjonen, som vi nå ser at andre instanser, som skoler og barnevern, er interesserte i.

Takk til Christin Weiss og Viken lokalavdeling for en inspirerende temakveld, og takk til alle som fulgte med foredraget både i Ingeniørenes hus og via streaming. Dersom noen ønsker å få tilsendt presentasjonen i PDF, ta kontakt.

Dersom du ikke hadde anledning til å delta, kan du få med deg foredraget her: 

https://fb.watch/8LHoX80-yG/ 

Videoen er produsert av Lexia education og publiseres med tillatelse fra Christin Weiss.

Sangen som det blir vist til i foredraget finner du her: 

https://youtu.be/Bpu0TIXzI1w