Det har vært flere tildelinger fra Taiwan den siste tiden, og en av foreningene vi samarbeider med, Child Welfare League Foundation, CWLF, har stort behov for flere søkerfamilier.

Det er mange barn i Taiwan som trenger nye foreldre. I Taiwan kan det være vanskelig å få finne nye familier til barn med komplisert bakgrunn eller helseutfordringer for innenlandsadopsjon. Disse barna trenger derfor gode og omsorgsfulle foreldre i andre land som ønsker å adoptere.

De senere årene har ventetiden for adopsjon gått ned i Taiwan. I dag regner vi med at forventet ventetid vil kunne være på alt fra noen få dager til opp mot ett år fra dokumentene sendes til Taiwan til det vil komme en tildeling. Etter tildelingen vil det foregå en rettsprosess i landet, noe som vil ta 6 -12 måneder. I denne tiden er CWLF utrolig erfarne og dyktige i å legge til rette for at det opprettes kontakt mellom barnet og de nye foreldrene. Dere vil få mulighet til å skype månedlig med barnet, sende gaver og små videoopptak av alt fra snø til oppussing av barnerom og uttale av ord som for eksempel «mamma», «pappa» og barnets nye navn, på norsk. I tillegg får dere øve dere på ord på mandarin, noe som ofte kan føre til morsomme øyeblikk på skype. På denne måten vil kontakten mellom barnet og dere allerede være godt i gang før dere reiser til Taiwan for å hente hjem barnet deres. InorAdopt får tilbakemeldinger fra familier som har adoptert fra Taiwan om at denne kontakten med barnet i forkant er utrolig verdifull! Gjennom disse uvurderlige månedene blir også barnet godt forberedt i forkant av adopsjonen, og de store endringene dette innebærer i barnets liv.

Oppholdet i Taiwan er vanligvis på rundt 2 uker, og dere vil bli godt ivaretatt av ansatte fra CWLF under hele oppholdet.

Er dere interessert i å vite mer om adopsjon fra Taiwan?

Ta gjerne kontakt på telefon med vår saksbehandler på Taiwan, Line Oseassen Onshus på 38 10 59 58 eller på mail line@inoradopt.no